Propozycja Nr 4
- Danie ciepłe obiadowe w formie zupy i dania głównego
- Deser po obiedzie
- Gorąca przekąska w trakcie przyjęcia
- 7 przystawek zimnych
- 2 sałatki
- Zestaw warzyw
- Pieczywo
- Napoje zimne (woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane) – nielimitowane
- Napoje ciepłe (kawa rozpuszczalna, kawa parzona, herbata czarna i smakowa serwowane na stole szwedzkim) – nielimitowane
Cena: 145 zł/os.
SKOMPONUJ WŁASNE MENU Z PROPOZYCJI PONIŻEJ:
Zupy:
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Rosół z kuleczkami mięsnymi, makaronem i zielonym groszkiem
- Zupa borowikowa/kurkowa
- Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
- Krem z pieczonego buraczka z kozim serem
- Staropolskie flaki wołowe
- Forszmak po lubelsku
- Żurek na zakwasie
- Zupa po węgiersku
- Zupa francuska cebulowa z grzanką
- Zupa krem z białych warzyw z prażonymi migdałami i kolendrą
- Zupa krem z dyni.( w sezonie)
Dania główne:
- Filet kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem feta
- Filet kurczaka nadziany żurawiną i serem mozarella
- Pieczeń z indyka z pomidorami, oliwkami w ziołowym sosie
- Roladki schabowe z grzybami w śmietanowej powłoczce
- Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie grzybowym
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką kalifornijską z winnym sosem
- Kieszonka schabowa z pieczarkami/sos do wyboru
- Karczek wieprzowy pieczony w sosie: ziołowy/chrzanowy/musztardowy
- Policzki wołowe w sosie własnym
- Żeberka w miodzie i musztardzie
- Rolada śląska wieprzowa
Deser:
- Lodowy pucharek z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
- Pannacotta z sosem malinowym
- Tiramisu
- Ciasto daktylowe z polewą toffi
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane
- Puree ziemniaczane
- Ziemniaki opiekane
- Puree z kalafiora
- Puree chrzanowe
- Kluski śląskie
- Ryż
- Kasze : kus-kus, gryczana, jęczmienna, pęczak, bulgur
- Surówki sezonowe
- Bukiety świeżych warzyw z sosem balsamicznym
- Warzywa gotowane
- Ziemniaki w stylu hasselback (pieczone z oliwą czosnkiem i rozmarynem)
Przekąski zimne:
- Półmisek wędlin (mięsa pieczone i wędzone)
- Kęski drobiowe w sezamie lub cieście naleśnikowym
- Kieszonki ze schabu z grzybami :borowiki ,kurki, pieczarki
- Baleron białoruski z sosem musztardowym
- Schab w galarecie z musem chrzanowym
- Schab nadziewany śliwką lub morelą w galarecie
- Tombaliki drobiowe
- Tombale staropolskie (golonka wieprzowa z warzywami i z jajkiem)
- Ryba po grecku
- Tatar z łososia wędzonego podany w kruchych babeczkach
- Pstrąg faszerowany w galarecie
- Śledź w oleju z cebulką,
- Śledź po żydowsku (z rodzynkami na słodko)
- Śledź w śmietanie
- Roladki z Łososia wędzonego z serkiem
- Deska serów
- Canelloni z serem i szpinakiem opruszone parmezanem
- Rolada z kaczki w galarecie
- Szaszłyk z kurczaka i ananasa
- Wędzona śliwka w boczku
- Kabanosy w cieście francuskim
- Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
- Jajka z brokułem i z czosnkiem
- Roladki z tortilli z szynką lub wędzonym łososiem lub kurczakiem
- Rureczki makaronowe z nadzieniem z serka mascarpone, wędzonego łososia i ziarnami słonecznika
Gorące przekąski:
- Roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem, serem pleśniowym, papryką
- Pierś kurczaka zapiekana z pomidorem i serem mozzarella
- Kęski drobiowe z sosem słodko-kwaśnym
- Udko pieczone podawane z grillowaną pieczarką
- Udka kurczaka miodowo-musztardowe
- Schab pieczony w sosie grzybowym
- Karkówka na kaszy gryczanej w sosie z zielonego pieprzu
- Szaszłyki wieprzowe z sosem tzatzyki
- Żeberka z zasmażaną kapustką
- Żeberka pieczone w miodzie
- Udziec wieprzowy płonący ( min dla 50 osób)
- Ryba zapiekana z warzywami
- Filet dorsza w migdałowej panierce
- Roladki z dorsza z cukinią w cytrynowym sosie i warzywami z wody
- Ryba po grecku
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
- Boeff strogonow
- Forszmak po lubelsku
Sałatki:
- Sałtka jarzynowa
- Sałatka grecka
- Sałatka brokułowa
- Sałatka z selera naciowego z kukurydzą i szynką
- Sałatka z gruszką i pieczonym kurczakiem
- Sałatka „gyros” z kurczakiem
- Sałatka Cezar
- Sałatka z pieczonym kurczakiem z prażonymi ziarnami słonecznika na rukoli
- Sałatka z melonem i szynką parmeńską
Propozycja dań dla dzieci:
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Spaghetti bolognese
- Polędwiczki z fileta indyka
- Polędwiczki z fileta kurczaka
- Naleśniki z serkiem i owocami
Dodatkowo proponujemy
- Stół rybny - 35 zł/ osoba
- Stół wiejski zimne przekąski - 20 zł/osoba
- Stół wiejski: zimne przekąski + gorący bufet - 35 zł/osoba